ALARM vergif!!!! (Belgisch Limburg)

Beschrijving van wandelgebieden door gebruikers van het forum
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Heidi Jongen
Berichten: 881
Lid geworden op: 05 nov 2007, 14:29

ALARM vergif!!!! (Belgisch Limburg)

#1 Bericht door Heidi Jongen » 12 mei 2010, 11:59

Ik kreeg gisteren het verontrustende bericht dat erin het Zuid-Oost Belgisch Limburg (in de buurt van Maastricht) diverse honden overleden zijn na het wandelen in dit gebied.
Het blijkt dat er in bepaalde wandelgebieden gif gesmeerd wordt :evil: :evil: (tegen de vossen, arme dieren :( ). Het spul is met het oog niet te zien en wij als mensen kunnen dit niet ruiken, maar hondachtigen kunnen er niet aan weerstaan. Als ze eraan likken is het al binnen het uur dodelijk. Het enige wat je kunt doen is ASAP naar de DA en maag laten leegpompen en hopen dat je nog op tijd bent. Er is verder geen enkele behandeling. Ik kreeg het advies (omdat ik in dat gebied woon) om de honden enkel nog aangleijnd te laten lopen en altijd een zakje zout in de wandelrugzak te hebben, en van het moment dat de hond schuim op de bek krijgt, zout er in proppen om hem te laten braken en ja tuurlijk richting dichtsbijzijnde DA.
Nou ja, voor mij is het duidelijk, voorlopig ga ik thuis niet meer wandelen, en steek ik de grens over naar Nederland, maar je, nu woon ik daar vlak bij. Maar ik moet er toch niet aan denken.....
Ik vind het een schande dat mensen zoiets doen als gif leggen/smeren... ik heb er eigenlijk geen woorden voor...

Plaats reactie