Hollandse Herder-forum

Voor liefhebbers van de Hollandse Herder!! Ter promotie en instandhouding van het ras! Onafhankelijk van de NHC!
Het is nu do jun 27, 2019 12:51 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma aug 12, 2013 2:43 pm 
Offline

Geregistreerd: wo apr 25, 2012 12:43 pm
Berichten: 3
Dag allemaal,

Wat heb ik genoten van alle fotos en leuke berichtjes op dit forum.. En wat zijn jullie behulpzaam HHlach !

Ik ben al bijna heel mijn leven gek op honden al mocht ik er nooit één hebben van mijn ouders :( . Maar gelukkig mocht ik vaak wandelen, oppassen tijdens vakanties en sporten met honden van familie en vrienden :) . Nu ik op mijzelf woon (in een heerlijk afgelegen hoeve samen met mijn paarden, katten en de schildpad :D ) heb ik eindelijk de kans om een hond te nemen. Door mijn diergerelateerde hogere studies en bijbehorende stages en ook door avondopleidingen (hondengedrag, hondeninstructie,...) heb ik ook weer wat ervaring bij opgedaan met honden en ook een doordachte keuze kunnen maken wat het ras betreft dat echt bij mij past. Ik ben ook helemaal verliefd geworden op deze rassen en dit zijn de Beauceron en de Hollandse herder HHwink .

Nu heb ik 3 vragen voor jullie:

Mijn eerste keuze was om 1 hond te nemen en normaal gezien zou ik nu een HH pup hebben maar de Hollandse Herder pupjes van de gekozen fokker waren er te vroeg. Maar gelukkig kwam ik onlangs toevallig een geweldige fokker met fantastische Beaucerons (superkarakter) tegen en dus heb ik ondertussen bij hun een Beauceron pupje gereserveerd en dit schatje mag ik over een klein jaar verwelkomen. Deze zal vooral buiten in de tuin leven en af en toe binnen. Maar wat vindt ik het nu erg dat ik nog zolang moet wachten... En ik zou eigenlijk ook wel graag een hond in huis bij mij hebben... En juist toen ik met die gedachten in mijn hoofd zat kreeg ik een mailtje van de hoger vermelde Hollandse Herder fokker dat zij nog een nest hebben gefokt met de teef die mijn favoriet is en het is haar laatste nestje ooit... Nu sta ik dus voor een moeilijke keuze ! Mijn hart zegt : doen ! Dan is de Hollandse herder pup al bijna een jaar oud tegen dat de Beauceron pup komt en heb ik er dus al veel tijd in kunnen steken en dan hebben ze ook veel aan elkaar.. Maar mijn hoofd twijfelt.. Wat als ze niet overeenkomen en zijn twee herdershonden niet teveel van het goede als je maar alleen bent en het je eerste honden zijn en een pup opvoeden in de winter is ook niet het allerleukste heb ik gelezen.. Moeilijke keuze !

Vraag 2:

De gereserveerde Beauceron pup is een reutje aangezien er een groot verschil is qua uiterlijk tussen reu en teef bij dit ras en ik qua uiterlijk meer op de reuen val. Uiteraard heb ik onderzocht en aan fokkers gevraagd hoe het met het karakter zit en er is geen verschil in karakter tussen reu en teef en ook geen ongewenst gedrag door de reu tegenover andere reuen bij de Beauceron.

Maar als ik dus nu een Hollandse Herderspup zou nemen, voor welk geslacht zou ik dan volgens jullie best gaan als er dus volgend jaar een reu bijkomt? Liefst antwoord van mensen met ervaringen met twee teven, reuen of teef en reu.

Vraag 3:

Graag had ik van degenen die een fultime job hebben (ik werk 7 uur per dag en ben in totaal 1 uur onderweg) gehoord hoe ze het aangepakt hebben met een puppy. Ik heb al mijn verlof al opgespaard zodat ik al zeker 3 weken kan thuis zijn en zou dan 2 weken zoveel mogelijk bij de puppy zijn en dan in de laatste week het alleen zijn stilaan opbouwen. Maar als ik dan ga werken dan is de puppy dus wel 5 dagen per week 8 uur alleen en dan zal hij/zij dus waarschijnlijk zijn behoefte ook doen in de bench of stal waarin ik hem alleen laat.. Al jullie meningen, tips , hoe jullie het aanpakken en ideeën zijn welkom!


Ter jullie info: ik ben een erg actief persoon en vorm een echt gezinnetje met mijn dieren die ik door en door ken. Voor de toekomtige hond(en) heb ik al een leuke hondenschool gevonden waar ik dus zeker puppycursus, gehoorzaamheid en behendigheid met hem/haar ga volgen en er staan ook (voor als hij/zij wat ouder is) veel georganiseerde hondenwandelingen en hondenvakanties en uitjes op het programma ! Canicross ga ik later ook zeker eens proberen aangezien ik erg graag loop! Erg leuk en ideaal is ook dat mijn hoeve bijna volledig omringd is door eigen weiden en niet eigen velden en dat ik op maar 1 km van een prachtig divers en zeer uitgebreid bossencomplex en natuurgebied woon. Mijn dieren betekenen echt alles voor mij.. Maar ik zal zeker nooit zeggen dat mijn dieren mijn kindjes zijn want als je een paard of hond zo moest behandelen dan kan het weleens fout aflopen (en dat heb ik al veel meegemaakt tijdens mijn studies (stages) waar er bepaalde personen bvb. met hun hondjes in een buggy aankwamen en ze zomaar alles mochten maar er "als dank" totaal niet werd geluisterd naar de baas). Maar daar ga ik hier niet over uitweiden :-). Door mijn grote hart voor dieren heb ik ook al heel wat diertjes gered en mijn leven zal altijd rond dieren draaien denk ik.. MIjn familie en vrienden moesten er onlangs nog om lachen toen ik een nieuwe auto moest kopen en ik mijn keuze maakte op basis van de geschiktheid om er mijn toekomstige honden mee te vervoeren :-D. En als mijn vriendinnen de laatste jaren vroegen of ik al was gaan shoppen tijdens de solden dan wisten ze dat ik dat zeker al was gaan doen, voor mjn dieren en toekomstige honden :-D.

Alvast bedankt voor jullie hulp ! En misschien zal ik dus binnekort een trouw lid worden van dit forum en zeker veel fotos en verhalen posten HHlach !!!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma aug 12, 2013 4:35 pm 
Offline

Geregistreerd: di dec 13, 2011 6:05 pm
Berichten: 1006
Graag had ik van degenen die een fultime job hebben (ik werk 7 uur per dag en ben in totaal 1 uur onderweg) gehoord hoe ze het aangepakt hebben met een puppy. Ik heb al mijn verlof al opgespaard zodat ik al zeker 3 weken kan thuis zijn en zou dan 2 weken zoveel mogelijk bij de puppy zijn en dan in de laatste week het alleen zijn stilaan opbouwen. Maar als ik dan ga werken dan is de puppy dus wel 5 dagen per week 8 uur alleen en dan zal hij/zij dus waarschijnlijk zijn behoefte ook doen in de bench of stal waarin ik hem alleen laat.. Al jullie meningen, tips , hoe jullie het aanpakken en ideeën zijn welkom!

Als je geen oppas voor je pupje hebt, of hem niet kunt meenemen naar je werk zou ik zeker geen pupje nemen!! Je kunt een pup niet opsluiten in een bench en dan 8 uur wegblijven! Hoe denk je de pup zindelijk te maken? In 1 week trainen om 8 uur alleen te zijn is ook onmogelijk, dit voer je op met minuten en niet met uren. Een jonge Hollandse Herder, en in mijn ogen elke hond (roedeldier), kun je het niet aandoen om 5 dagen per week 8 uur alleen te zijn.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di aug 13, 2013 10:16 am 
Offline

Geregistreerd: wo apr 25, 2012 12:43 pm
Berichten: 3
Hoi Trudy,

bedankt voor je antwoord. Dit hondje gaat hier een gouden mandje krijgen, daar hoeft niemand aan te twijfelen. In een droomwereld zullen het grootste aantal van alle hondeneigenaren liever minder werken dan fulltime maar spijtiggenoeg groeit bij hen , net als bij mij, het geld niet op hun rug.

Een klein misverstandje wel over het leren alleen zijn van de pup. Hij zal automatisch als ik even weg moet ofzo al getraind worden van begin af aan om eerst enkele minuten en dan stillaan enkele uren alleen te zijn en in de laatste week dacht ik dat dan verder op te drijven tot die 8 uur.

Ik heb al tientallen eigenaren zelf verder geholpen met het zindelijk maken, leren alleen zijn en africhten van hun puppy. Allen fulltime werkers zoals de meeste mensen. En zij hebben net als ik ook speciaal al hun verlof opgespaard om de eerste weken zoveel mogelijk met hun puppy bezig te zijn PDT_Love_07 . Maar ik wil graag bijleren en horen van HH eigenaren hoe zij dit doen of hoe zij het zouden doen. Elke vrije seconde gaat naar mijn dieren dus buiten tijdens mijn werk, zal er veel tijd besteed worden aan de puppy PDT_Love_16 .


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di aug 13, 2013 11:31 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo jun 24, 2009 6:42 pm
Berichten: 500
Ik ben het wel met je eens. Het gaat er m.i. veel meer om wat je buiten werktijd met je hond onderneemt.
Wat betreft het leren alleen zijn kan ik je niet helpen verder. Mijn xHH kon dat al lang toen ik haar kreeg. De duitse dog heeft er veel langer over gedaan dan 3 weken, maar goed, dat is een heel ander ras dus zegt niet zoveel HHwink

Nog even ter aanvulling: ik zou er wel rekening mee houden dus dat het best kan zijn dat 3 weken (veel) te kort is. Maar als je zorgt dat je een oplossing achter de hand hebt, en je kunt regelen dat de pup tussendoor nog uitgelaten wordt door buren, je ouders, opvang oid dan zou het in principe wel kunnen. Want een pup 5 dagen/week 8 uur alleen laten vind ik wel veel te lang.

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di aug 13, 2013 3:26 pm 
Offline

Geregistreerd: wo apr 25, 2012 12:43 pm
Berichten: 3
Goed nieuws,

ik vond na lang zoeken een hondenopvang op slechts een paar km van mijn werk. Het plan is dus om de HH pup hier gedurende de eerste 6 maanden naartoe te brengen wanneer ik ga werken. Ik hoop dat hij daar dan veel met andere honden en mensen in contact komt want dit zou een mooie bijdrage zijn aan zijn socialisatie.

Na die 6 maanden mag hij overdag in mijn hondenproef omheinde tuin verblijven waarrond de weides zijn waar mijn paarden lopen. Uiteraard met wat speeltjes erbij en voor ik vertrek naar mijn werk en erna staat er zeker een lange wandeling op het programma. Ik kijk ook hard uit om er als hij wat ouder is verschillende hondensporten mee te gaan beoefenen !

Volgende zomer komt de Beauceron reu pup er dan bij. Ik denk dat ik het met hem dan net hetzelfde ga doen en uiteindelijk zullen ze dan samen overdag buiten in de tuin zitten.

Hoe ging het bij jullie toen jullie een tweede hond namen? Ging dit moeilijk/gemakkelijk en wat waren de eventuele problemen?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di aug 13, 2013 4:19 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo jun 24, 2009 6:42 pm
Berichten: 500
Dat is iig mooi. Wat voor opvang is het? Zitten de honden alleen in een kennel of met meerdere, of in huis?

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di aug 13, 2013 8:34 pm 
Offline

Geregistreerd: ma jun 28, 2010 9:59 pm
Berichten: 100
ik begrijp best dat je graag een HH pup zou willen maar ik zou er toch nog eens goed over nadenken.
ik ben het met bovenstaande eens dat je niet een pup moet willen opvoeden als je iedere dag weg bent.
zelfs een volwassen HH (of gelijk wat voor hond) zou ik niet overwegen als je zovaak hele dagen werkt.
een opvang is een optie maar daar heb je mijns inziens geen hond voor.

onze HH is 3 dagen per maand voor een 8 uur alleen en dat gaat mij al aan het hart om eerlijk te wezen.
ze kan er prima tegen om alleen te zijn maar het zit mij niet lekker net zoals het jou waarschijnlijk ook niet lekker zal zitten.
en bij onze gaat het maar om 3 dagen per maand,bij jou veel meer.

bezint eer ge begint bedoel ik maar te zeggen.....


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: di aug 13, 2013 10:39 pm 
Offline

Geregistreerd: di dec 13, 2011 6:05 pm
Berichten: 1006
Tip: Lees ook eens de info op de site van de rasvereniging: http://www.hollandseherder.nl/details/p ... ieuwe_pup/


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo aug 14, 2013 5:50 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di mei 19, 2009 2:41 pm
Berichten: 273
Woonplaats: Den Haag
Hoi,

Inmiddels weet ik uit ervaring dat een HH en een fulltime baan best samen kunnen! Gelukkig heb ik me niet teveel van alle goed bedoelde waarschuwingen aangetrokken en heb ik nu de beste hond die ik me maar had kunnen wensen. Bas is inmiddels 4.
Ik heb Bas als pup gekregen, wel heb ik me door de fokker goed laten adviseren welke pup uit het nestje het beste zou passen bij mijn situatie. Ook ben ik wekelijks gaan puppyknuffelen zodat hij me al een beetje kende en ook de fokker mij een beetje leerde kennen (en omdat ik het niet laten kon natuurlijk)

De 1e 3 weken heb ik vrij genomen en daarna na 3 weken halve dagen gewerkt. In mijn toenmalige baan was ik veel onderweg en had ik wat onregelmatige tijden, kon ook wel wat thuiswerken. Mijn ouders en een vriendin konden bijspringen als het nodig was. Pas toen hij 6 maanden was mocht hij naar de crèche (regels daar) en daar breng ik hem nog steeds 2 dagen per week naar toe. Op donderdag is eens in de 14 dagen mijn hulp 3 uur met hem aan het spelen en de andere week haalt mijn moeder hem op (haal ik hem 's avond weer bij haar op en krijg ik gelijk wat te eten :D ) Op de andere 2 dagen heeft hij pech; dan ga ik 's ochtends 1,5 uur met hem naar het bos of het strand, daarna is hij 8 uur alleen en om dat goed te maken ga ik eerst een halfuurtje met hem lopen en daarna naar de club om behendigheid te trainen. Weekende en vakanties staan uiteraard volledig in het teken van mijn hond.

Persoonlijk denk ik dat Bas niets tekort komt. Hij is een stabiele, sociale, zelfverzekerde reu. We lopen minimaal 2 uur per dag in een losloop gebied (strand of bos), ik train 2 á 3 x in de week behendigheid, daarnaast doe ik mee aan seminars met hem, loop ik alle wedstrijden uit de cyno competitie (doet ie best goed :D ) en doe ik mee aan onderlinge wedstrijden, georganiseerde wandelingen, wintercompetitie enz. Ik woon beneden en heb een flinke tuin. Volgens mij zijn er zat honden die het minder hebben getroffen, ook bij baasjes die niet of minder werken. Het gaat er inderdaad zoals Iris ook al aangaf niet zo zeer om of je werkt, meer om wat je na je werk met je hond gaat doen.
Het kost wel veel energie en tijd, maar als je het goed plant en je hebt wat back-up is het prima te doen, ik zou werkelijk niet meer weten wat ik zonder hond zou moeten doen....

_________________
Afbeelding

Bas, geb. 01-07-2009 Onyx v.d. 's-Gravenschans


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo aug 14, 2013 9:06 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo jun 24, 2009 6:42 pm
Berichten: 500
Marleen vd V schreef:
Hoi,

Inmiddels weet ik uit ervaring dat een HH en een fulltime baan best samen kunnen! Gelukkig heb ik me niet teveel van alle goed bedoelde waarschuwingen aangetrokken en heb ik nu de beste hond die ik me maar had kunnen wensen. Bas is inmiddels 4.
Ik heb Bas als pup gekregen, wel heb ik me door de fokker goed laten adviseren welke pup uit het nestje het beste zou passen bij mijn situatie. Ook ben ik wekelijks gaan puppyknuffelen zodat hij me al een beetje kende en ook de fokker mij een beetje leerde kennen (en omdat ik het niet laten kon natuurlijk)

De 1e 3 weken heb ik vrij genomen en daarna na 3 weken halve dagen gewerkt. In mijn toenmalige baan was ik veel onderweg en had ik wat onregelmatige tijden, kon ook wel wat thuiswerken. Mijn ouders en een vriendin konden bijspringen als het nodig was. Pas toen hij 6 maanden was mocht hij naar de crèche (regels daar) en daar breng ik hem nog steeds 2 dagen per week naar toe. Op donderdag is eens in de 14 dagen mijn hulp 3 uur met hem aan het spelen en de andere week haalt mijn moeder hem op (haal ik hem 's avond weer bij haar op en krijg ik gelijk wat te eten :D ) Op de andere 2 dagen heeft hij pech; dan ga ik 's ochtends 1,5 uur met hem naar het bos of het strand, daarna is hij 8 uur alleen en om dat goed te maken ga ik eerst een halfuurtje met hem lopen en daarna naar de club om behendigheid te trainen. Weekende en vakanties staan uiteraard volledig in het teken van mijn hond.

Persoonlijk denk ik dat Bas niets tekort komt. Hij is een stabiele, sociale, zelfverzekerde reu. We lopen minimaal 2 uur per dag in een losloop gebied (strand of bos), ik train 2 á 3 x in de week behendigheid, daarnaast doe ik mee aan seminars met hem, loop ik alle wedstrijden uit de cyno competitie (doet ie best goed :D ) en doe ik mee aan onderlinge wedstrijden, georganiseerde wandelingen, wintercompetitie enz. Ik woon beneden en heb een flinke tuin. Volgens mij zijn er zat honden die het minder hebben getroffen, ook bij baasjes die niet of minder werken. Het gaat er inderdaad zoals Iris ook al aangaf niet zo zeer om of je werkt, meer om wat je na je werk met je hond gaat doen.
Het kost wel veel energie en tijd, maar als je het goed plant en je hebt wat back-up is het prima te doen, ik zou werkelijk niet meer weten wat ik zonder hond zou moeten doen....

Dat is precies wat ik bedoelde :) :smt023

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr sep 13, 2013 11:55 am 
Offline

Geregistreerd: ma nov 05, 2007 2:29 pm
Berichten: 881
Ook ik heb goede ervaring met fulltime werken en een pup en 2 honden.

Als ik ooit de adviezen opgevolgd had, zou er nooit een hond bij mogen komen... full-time werken, het werd bijna als scheldwoord gezien toen ik zoekende was naar een hond.
Gelukkig kwam ook ik terecht bij goede fokkers, met beide voetjes op de grond...

Mijn honden zijn opgevoed terwijl ik fulltime werk... ik heb niet de indruk dat ze ooit maar iets te kort gekomen zijn. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het ook wel luxe had gevonden om niet, of part-time te werken, en dag in, dag uit met de het hondenspul te kunnen spelen.... maar niet iedereen is in de positie om dat te kunnen. Ik ga er nog steeds van uit dat het om kwaliteit gaat en niet om kwantiteit. Als je de tijd die je thuis bent, goed gebruikt met je viervoeters, komen ze m.i. niets te kort. Ik mag gerust zeggen dat beiden tot 2 goed opgevoede, sociale, lieve en stabiele honden opgegroeid zijn. We wandelen veel, trainen, en van het moment dat we thuis zijn, zijn ze in huis of tuin, where-ever wij ook zijn!

Onze eerste pup was 14 weken en zindelijk. Na 3 weken vrij, heeft hij mijn werktijd bij onze poezen doorgebracht. Zijn eigen mini-roedel. Onze 2 de pup ( eerste hond was toen 2 jaar) was 10 weken toen ze bij ons in huis kwam. Ik heb toen 3 weken vrij gehad en 2 weken halve dagen gewerkt. Voor de periode daarna had ik geregeld dat ik halverwege de dag een uurtje naar huis kon. Maar dat was niet meer nodig. In de 4de week bij ons thuis, besloot ons puppenkind dat ze onder geen enkele voorwaarde nog in haar bench binnen wilde en gaf de voorkeur aan het gezelschap van haar 2 jarige vriend in de kennel... Ze heeft het hele huis bij elkaar gekweekt in de bench. Of we nu thuis waren, overdag, 's nachts ... maakte niets uit. Na 2 dagen was ik het helemaal zat. Ik heb haar toen buiten in de kennel (hartje zomer, hoor) gezet bij Saake. Madammeke ging onmiddellijk bij hem liggen, zuchtte eens en viel in slaap. Van dat moment wilde zij in de kennel en wist niet hoe snel ze haar grote maatje na moest rennen als die de kennel in ging. Ze verstopte zich in het verste hoekje van het nachthok.

Tegenwoordig zijn ze 3 dagen per week overdag alleen thuis, buiten in de kennel met een prachtige loopweide.

Wat ik wel moet toevoegen is dat het een verrijking is voor beiden dat ze met z'n 2en zijn. Mocht ik maar 1 hond hebben, dan zou ik het er zelf moeilijker mee hebben. Het is de vraag of de hond het er moeilijk mee zou hebben, wij vullen dat met onze menselijke gevoelens in.

_________________
http://ruwharigeherder.webklik.nl/
http://www.ruwhaarfandag.nl

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr sep 13, 2013 6:52 pm 
Offline

Geregistreerd: di dec 13, 2011 6:05 pm
Berichten: 1006
Hier wordt gesproken over 3 dagen per week alleen thuis in een grote kennel met loopweide. En jouw pup geeft zelf al heel duidelijk aan hoe graag hij bij zijn maatje is/was.
Op dat moment vormt hij een roedeltje, voelt hij zich veilig en leert de pup van de oudere hond. Ik neem aan dat de pup zichzelf ook uitliet op de loopweide?

Dit is toch (gelukkig) een heel andere situatie dan 5 dagen 8 uur alleen zijn of te worden opgesoten in een bench.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: do sep 19, 2013 6:29 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo okt 07, 2012 10:43 am
Berichten: 77
Ik heb een herplaatser en zit bovendien in de luxe positie dat ik een groot deel van mijn dagen thuis doorbreng. Mijn hond is zelden langer dan 4 uur alleen thuis en zelfs dat is eerder een uitzondering dan een regel. Daarmee kan ik je geen goed advies geven over het thuislaten van de hond, hooguit dat het me geen leuk leven lijkt voor de pup maar dat ik denk dat er met een goed sociaal netwerk/oppas goed te compenseren valt. De reden dat iedereen hier geod bedoelde bezwaren opwerpt is dat niemand het een hond gunt om dagen en nachten alleen in de bench opgesloten te zitten, iets waar een jonge hond en een fulltime baan combineren wel vaak op neerkomt. Het zou toch intens verdrietig zijn als jij na een paar maanden of zelfs na een paar jaar moet besluiten een beter huis voor je lieve maatje te zoeken omdat jij hem niet kan bieden wat hij verdient.

Dat gezegd hebbende... ik heb dus 1 hond, en pas daarbij regelmatig op de hond van mijn schoonouders (Beagle, zo'n zielig geval die altijd in de bench zit, we overwegen om haar hier een permanent thuis te bieden). Ik merk heel duidelijk aan beide honden dat die - zelfs terwijl ik wel veel thuis ben - het echt vele malen leuker vinden om samen te zijn. Vanuit dat perspectief zijn twee honden dus altijd te verkiezen boven één. Met twee honden ben je wel een stuk meer gebonden, oppas is moeilijker te regelen enzo. Ik vraag me ook af of er niet minstens 15-18 maanden tussen de twee honden moet zitten. Niet alleen voor jou - want een hond van bijna een jaar is nog lang niet uitgeleerd en heeft veel aandacht nodig - maar ook omdat het voor de honden veel duidelijker is wie de baas is als er een wat groter leeftijdsverschil tussen zit.

Verder is het mijn ervaring dat de kans dat een reu en een teef het niet goed kunnen vinden vele malen kleiner is dan een reu en een reu. Ik zou daarom de voorkeur aan een teef verlenen als je besluit om inderdaad voor twee honden te kiezen.

Hoe dan ook wens ik je veel succes met je keuze. Ik snap hoe moeilijk het is om het juiste moment te kiezen om een hond te nemen. Ik heb jaren gewacht omdat ik het huis waar we toen woonden niet geschikt vond voor een hond, en achteraf was het makkelijker geweest als ik nog wat langer had gewacht. Dat je er zo goed over nadenkt vind ik al heel erg voor je spreken!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za sep 28, 2013 2:01 pm 
Offline

Geregistreerd: vr jun 01, 2012 11:15 am
Berichten: 80
Ik weet van genoeg mensen die voltijd werken en hun honden een heerlijk leven bieden. En ik weet ook van mensen die nauwelijks werken, maar waarvan de honden ook nauwelijks iets te doen krijgen. En alles daar tussenin. Voor mij is het geen graadmeter.
Klinkt als een heerlijke omgeving en een actief leven dat je je hond(en) gaat bieden!

Bij een reu en teef samen heb je de minste kans op conflict.
Bij twee teven samen kan het er fel aan toe gaan. Oa bij loopsheid opletten.
Bij reuen kan het ook moeilijk zijn, maar in de regel minder fel dan teven.

Reuen en reuen kunnen prima maatjes worden. Teven en teven ook. Ik zou bij de hond die je als eerste krijgt gewoon goed opletten, met welke honden gaat hij of zij samen, met welke niet, waar komt dat door, etc. Dat zal je al veel informatie geven. Als je dan bij de volgende pup let op het karakter van de ouderdieren kun je wel een inschatting maken van of het matcht of niet. Niet elke hond is blij met gezelschap. Ik heb hier een zeer gesloten hond, die in de meeste gevallen niet gediend is van andere honden in zijn buurt.

Wat betreft het aanleren, alles wat je wilt dat je hond later kan zou ik onmiddellijk mee beginnen. Hoe vroeger hoe makkelijker. Maar volgens mij weet je dit alles allang ;) Succes!


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: wo okt 02, 2013 9:16 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma maart 27, 2006 11:39 am
Berichten: 7401
Woonplaats: Rijssen
Denk dat een hond echt wel tevreden is met de aandacht van mensen. maar idd: niet de hele dag werken en dan 's avonds ook nog weg......... meer kwaliteit dan kwantiteit!
reu en teef gaat idd vaak beter dan 2 van het zelfde geslacht.

succes met alles. en ik wens je heel veel plezier toe van de honden.

_________________
Afbeelding

http://dehollanderinrijssen.simpsite.nl/


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling